בתור אישה שהיא דיי רגישה, אני מוצאת את עצמי לא פעם עמוסת מחשבות שמתרוצצות לכל הכיוונים ועד לכדי בריחה והסחה. בתקופות של שגרה עמוסת משימותכמו גם עשייה מבורכת, כמות המחשבות עלולה להכפיל את עצמה, ואיתן תחושות הסטרס והלחץ עולות בהתאמה.
כתיבה אינטואיטיבית היא אחד מאותם הכלים שאימצתי מתי שהוא במהלך חיי, כדי לנסות ולהקל על המתיחות הזו. לטכניקה איכויות רבות החל מארגון המחשבה ועד לתחושת שלווה וסיפוק יצירתי. איך תוכלו לעשות זאת בפשטות ובצורה מיטבית? בדיוק כך:
1* הכינותי מראש – ציוד:
מהבחינה הטכנית והפשוטה ביותר נארגן את כלי הכתיבה, דפים או מחברת ועט או עיפרון. כמובן שאם חפצה נפשכם בצבעים, מרקרים ועוד ביטויים אומנותיים, אפשר להוסיף, אבל שווה רגע לפני להתחיל בסיסי כדי להתרכז בזרימת הכתיבה.
2*תחילה נשאף לתרגל לבד ובמקום שקט:
על פניו מדובר בטכניקת זרימה שלא תלויה בתנאים חיצוניים, אבל כמו כל דבר שאנו מתנסים בו בפעם הראשונה, שווה לנסות ולקחת פסק זמן לעצמינו, כדי שנוכל להמנע מהסחות חיצוניות ולהנות מזמן איכות עם עצמינו.
3 *נכוון את המיינדסט:
למח היקר שלנו יש נטייה לביקורת קדחתנית, רוב הזמן היא לא בדיוק מפרגנת. לכן, בתרגול הכתיבה ננסה עד כמה שניתן לקבל ממנו מעט שקט, להנמיך את השיפוטיות. הדף זה בדיוק המקום למחשבות שלנו לצאת בשטף, לזרום מהפנים אל החוץ, והן אינן צריכות להיות בסדר קוהרנטי או כרונולוגי, בדיוק ההפך.
זכרו – חוסר הפילטור הוא המהות.
* * * * *
זהו, יש לך את כל הידע המקדים
Ready?
Set…
לכתוב 📝
* אוקיי כתבתי, למה לצפות?*
1. ברגע שתכתבו והקולות הפנימיים ישתחררו מכם בזרימה אוטומטית, תבחינו בכך שקודם כל התפנה מקום בתחושת הבלבול והעומס המחשבתי / הנפשי שחוויתם קדם לכן. וכעת אתם עוברים לשלב של השהייה, להתבוננות.
✨
2. ככל שהדקות יעברו ייתכן ותקבלו פרפקטיבה רחבה משהייתה לכם קודם אודות הנושא עליו כתבתם. ואולי גם לא וזה בסדר. לא מדובר פה בקסמים, התרגול הוא המטרה. מה שבטוח זה שאין שום חובה לקפוץ למסקנות, או לנתח את המילים שכתבתם, העניין המרכזי הוא בבהירות וברווחה הרגשית שעשויה להתקבל דרך הכלי הנפלא הזה.
לסיכומה של מילה
נסו לבוא במקסימום סקרנות והשתדלו עד כמה שניתן להנמיך קולות ביקורתיים, התבוננו על התוצר וחישבו לעצמכם: ״זה מה שעלה מתוכי… מעניין…״
זכרו – חמלה עצמית היא מפתח לריפוי ובמקרה הזה היא נובעת מתוך הכתיבה.
🌻