אפליקציית קאנבה ודומותיה הביאו לחיינו עצמאות נפלאה שמאפשרת לכל המעוניין ליצור תוכן חזותי בקלות, ומבלי לשבור את הכיס. עם זאת, חוסר ידע בסיסי בעיצוב עלול לגרום לתוצרים חובבניים עד כדי גיחוך 😅. כדי שזה לא יקרה *לך* הכנתי את המדריך הבא, המציג 5 עקרונות קריטיים-בסיסיים לעיצוב הרמוני שתוכלי ליישם בעצמך.
1. בריף מקדים ותכנון הקונספט:
עיצוב גרפי זו שפה לכל דבר ועניין. לכן, רגע לפני שנתחיל לשבץ אלמנטים ולבחור צבעים בספונטניות, נעצור ונשאל את עצמינו –
מהם המסרים שאני רוצה להעביר דרך העיצוב? תשובות אפשריות יכולות להיות: חברותיות, אלגנטיות, הפחדה, הומור וכו׳. על פי התשובה שהתקבלה נוכל לבסס את השפה העיצובית שלך לאורך הפרוייקט.
2. הרכבת שפה עיצובית הרמונית:
יש לך קונספט? מצויין! עכשיו נסי לבחור לו אלמנטים תומכים: פונטים, אייקונים, צבעים וכו׳. חשוב שכל אחד מהאלמנטים שבחרת ישתלבו האחד עם השני. למשל: בעיצוב הזמנה לחתונה לא נשתמש בפונט למסעדה סינית, או בדמויות דינוזאורים נכון? נשמע טריוויאלי אבל בזמן העיצוב הדמיון מפליג וזו אמנות ומיומנות לדעת להרכיב פרטים לעיצוב הרמוני. בקיצור: קפדנות יתרה.
3. LESS IS MORE:
המשך ישיר לסעיף הקודם, כנסו למיינדסט מינימליסטי – בחרו צבעים בודדים (אלא אם כן מדובר בקונספט צבעוני במיוחד), 2 פונטים לכל היותר (+ 1 לאנגלית אם חייב), ציורים או תמונות רק אם הם נחוצים ויש להם צידוק עיצובי שמשרת את המסר.
4. יישור, קומפוזיציה וסימטריה – אופן סידור האלמנטים על מצע העיצוב הוא חיוני לתחושת ההבנה של הצופה. כדי ליצור תחושת סדר, חלקו אלמנטים באופן שווה, יישרו אלמנטים לאותם קווי גובה ורוחב והקפידו על איזון ביניהם.
5. איכות תמונות ואלמנטים:
שתי נקודות לזכור כאן בעניין הזה – הראשונה, תמיד נשתמש באובייקטים איכותיים, בלי טשטוש או פיקסול. השניה – כאשר אנחנו מגדילים ומקטינים תמונות הן עלולות להמתח ולאבד את הפרופורציה המקורית שלהם, היו עירנים לעניין ותמיד שמרו תמונת מקור שתוכלו לחזור אליה אם משהו השתבש.
לסיכומו של מדריך
כל עיצוב גרפי שנראה מקצועי עבר תהליך של מחשבה לפני הביצוע, לצד זאת, הקפידו לשמור על פשטות ומינימליזם – LESS IS MORE, בסופו של דבר אל תתביישו להתייעץ ולבקש משוב, כך תוכלו לדעת האם המסר שעיצבתם עובר כראוי או דורש שיפור.